Company Culture Tool

Gastvrijheid is het prettige, warme en welkome gevoel dat je als gast beleeft tijdens het contact met een organisatie. De gastheer zet zijn gastheerschap in om het zijn gasten naar de zin te maken. Dat doet deze door naar beste mogelijkheden, vanuit het hart, de gast behulpzaam te zijn en oprechte aandacht, veiligheid en comfort te bieden. Je zult wel eens ervaren hebben dat de gastvrijheid van een chique restaurant totaal anders is dan de gastvrijheid bij bijvoorbeeld een lokale supermarkt in het dorp. Toch kun je bij beide een prettig gevoel ervaren. Beide zijn gastvrij, maar toch beide op een andere manier. Hoe zit dat?

In deze publicatie nemen we je mee in de wereld van de gastvrijheidculturen. Je kunt met een snelle scan een beeld krijgen  over de kleur van jouw organisatie of team.

Het is goed om je ervan bewust te zijn wat je als organisatie verstaat onder gastvrijheid en in welke waarden dit zich uit. De verschillende gastvrijheidsculturen hebben we terug gebracht tot vier kleuren en die zijn weergegeven in de gastvrijheidsbloem. De vier kleuren geven weer hoe gedrag en manieren van communiceren binnen gastvrijheid zich tot uiting komt. Hoe gaat jullie organisatie bijvoorbeeld om met veranderingen? Waar krijgen jullie energie van? En hoe uit zich dit binnen het toepassen van gastvrijheid?

 

De cultuurscan

SYNDLE heeft instrumenten waarmee gedetailleerd achterhaald kan worden welke gastvrijheidscultuur bij jullie dominant is. Door daarnaast in inzichtelijk te maken welke vorm van gastvrijheid de gast verwacht kun je de gewenste verandering uitstippelen. Met de quick-scan kun je alvast een eerste beeld vormen.

Klik daarvoor hieronder op het groene vlaggetje om te beginnen. Kijk naar de verschillende woorden en klik op de woorden die heeft meest overeenkomt met hoe het er nu binnen jullie organisatie of team aan toe gaat? Doe dit vervolgens  nogmaals voor het gewenste beeld vanuit de gast gezien. Het kan zijn dat je in beide gevallen op  hetzelfde uitkomt. Dat betekent dat je je bestaande cultuur kunt gaan versterken. Maar het kan ook zijn dat je op een andere kleur uitkomt. Welke verandering is hiervoor nodig?

We gaan hierover graag met je in gesprek.

 

De bloem bestaat uit: Humane gastvrijheid (groen), informele gastvrijheid (geel), professionele gastvrijheid (blauw) en commerciële gastvrijheid (rood). Klik op de kleur die jouw gastvrijheidscultuur omschrijft voor meer informatie over wat de uitkomst betekent.

Deze methode is een versimpelde versie van het achterhalen van een gastvrijheidscultuur. Voor meer verdieping, neem contact met ons op!