Adviseurs en opleiders met passie voor eten & drinken

Stap in de wereld van voedingsconcepten en ontdek de vele uitdagingen die er op dit moment spelen. Van de eiwittransitie tot duurzaamheid, van puur en gezond tot betaalbaarheid en kwetsbare logistiek. SYNDLE begrijpt jouw uitdagingen. Samen creëren we moderne, praktische en resultaatgerichte voedingsconcepten en bereiden we jouw organisatie voor op mooie en grote veranderingen. Hierdoor kan jij je focussen op het realiseren van jouw doelen en geef je de toekomst van eten en drinken vorm.

Man snijdt brood. Andere man legt uit hoe dat goed moet
Eten & drinken

Wat wij doen?

Onze specialisten helpen je graag om jouw eten & drinken en voedingsconcept te ontwikkelen en te borgen. Onze expertises zijn onder andere:

  • Ontwikkelen van een visie op eten & drinken
  • Ontwerpen van complete voedingsconcepten
  • Praktijkonderzoek naar werkwijze, personele inzet, voedselverspilling en haalbaarheid
  • Uitwerken van de businesscase
  • Menu ontwikkeling en menu engineering
  • Advies over werkprocessen, gebruik en inrichting ruimtes, logistieke middelen, communicatie en ICT
  • Training, coaching en begeleiding bij Implementaties
  • Concept-borging
Wil je meer weten? Neem dan contact op
Eiwittransitie

SYNDLE’s etalage

Ontdek nu de expertises van SYNDLE! We bieden een uitgebreid pakket aan diensten en producten, waarbij we ons richten op vele actuele onderwerpen.

Eten & drinken

Visie ontwikkeling

Wat is de veranderende consumenten behoefte, wat zijn de trends en ontwikkelingen in de markt en welke interne ontwikkelingen zijn er in jouw organisatie? Het antwoord op deze vragen geeft richting aan de visie en daarmee de inhoud van het voedingsconcept. Onze specialisten stellen de juiste vragen en gaan het gesprek aan om ervoor te zorgen dat jouw visie goed doordacht en uitgebalanceerd is en daarmee een solide basis vormt voor de verdere ontwikkeling van het voedingsconcept.

Eten & drinken

Training en coaching

SYNDLE begrijpt dat medewerkers de sleutel zijn tot het succesvol uitvoeren van een voedingsconcept. We kennen als geen ander de impact van verandering op een organisatie en haar medewerkers. Daarom zetten wij een blended manier van trainen en implementeren in. Met een mix aan trainingen, coaching on the job, micro-learnings en communicatie bereiden we jouw team voor op de verandering en begeleiden we ze op de werkvloer tijdens de livegang van het nieuwe voedingsconcept. Samen zorgen we ervoor dat het concept tot leven komt met een gemotiveerd en goed getraind team.

Eten & drinken

Menuontwikkeling

De basis van een concept wordt gevormd door het juiste aanbod en de wijze waarop dit geserveerd wordt aan de gasten. Wij ondersteunen professionals met structuur, trends, inhoudelijke kennis, ervaring en creativiteit om te komen tot een doordacht menu, waarbinnen rekening wordt gehouden met de doelgroepen, uitgangspunten en mogelijkheden van de organisatie.

Onze aanpak

Diamonds en pearls-model voor conceptontwikkeling

Om structuur te brengen in het ontwikkelen en borgen van voedingsconcepten gebruiken we het ‘diamonds & pearls-model’. Door met duidelijke fasen – diamonds – en beslismomenten – pearls – te werken, weten we ook jouw voedingsconcept tot een succes te maken. Bij het ontwikkelen van voedingsconcepten werken wij met de volgende fases

Ontrafelen
Op basis van de trends en ontwikkelingen, knelpunten in de huidige situatie, interne ontwikkelingen en consumenten wensen ontwikkelen we een visie en concept uitgangspunten. Deze vertalen we naar een basis concept en mini-businesscase.

Ontwikkelen
In deze fase worden van het basisconcept alle opties verkend en worden keuzes gemaakt. De werkwijze, de benodigde middelen en de personele inzet wordt inzichtelijk gemaakt. Het voedingsconcept wordt omschreven in de concept-brief en de business-case opgesteld.

Operationaliseren
Van het voedingsconcept worden alle onderdelen uitgewerkt, op elkaar afgestemd en voorbereid voor implementatie. De impact voor personele zaken, werk- en logistieke processen, het assortiment, ruimtes en het gebouw, apparatuur en middelen worden omschreven en acties in gang gezet.

Implementeren
Na een concept doorloop en eventuele pilot worden de medewerkers opgeleid, ruimtes aangepast dan wel verbouwd, het assortiment aangepast en processen worden ingeregeld. Het voedingsconcept wordt in de organisatie geïmplementeerd.

Borgen
Na de ingebruikname wordt het voedingsconcept opgeleverd en wordt de borging ingeregeld. Door structureel te meten op de uitgangspunten, deze te evalueren en benodigde acties te ondernemen blijft het voedingsconcept sterk en kan het blijven groeien.

Diamonds en pearls-model voor voedingsconcepten

“ Wat ons drijft is de passie voor lekker, goed en duurzaam eten & drinken vertalen naar een concept dat past in de organisatie en binnen de doelstellingen.”

Over ons

Het team ‘Eten & drinken’ bestaat uit gedreven en gepassioneerde adviseurs en trainers die dagelijks bezig zijn bij onze opdrachtgevers met aandacht voor mens, beleving, milieu, gezondheid en betaalbaarheid. Daarnaast volgen ze de maatschappelijke ontwikkelingen, trends en wetgeving. Hierin laten ze zich graag bijpraten door specialisten en collega’s.

Nieuwsgierig geworden?

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van voedingsconcepten?
Neem vrijblijvend contact met ons op.